Esdeveniment del Dia Internacional de la Dona, 5a edició per WTM Lleida i GDG Lleida

 





















El Women Techmakers Lleida, junt amb Google Developers Group Lleida i altres iniciatives amb seu als Laboratoris TIC del Parc Agrobiotech Lleida, celebraran la 5a edició de l'esdeveniment "Dia Internacional de la mujer".

L'eslògan triat pel grup a nivell mundial aquest any és "Impact the Future", i quin millor focus per aquest 2024 que formar al joven en l'ús correcte de la tecnologia que està arrasan i que promet grans canvis en la societat: la intel·ligència artificial (IA). Parlarem d’IA des del punt de vista de la diversitat i la integració de totes les persones, i amb l'objectiu clar de potenciar la incorporació de la dona en les feines tecnològiques i científiques. L’esdeveniment va dirigit als centres d’Educació Secundària que segueixen el Programa d’Innovació Pedagògica STEAMcat dels ST de Lleida i Alt Pirineu-Aran del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


En l’esmentat esdeveniment comptarem amb la presència de diverses dones i WTM Ambaixadors que engrescaran als nois i noies en temàtiques tant tècniques com personals i socials. Elles són:




Agenda:

- 9:30 Obertura de portes

- 10:00 Benvinguda oficial

- 10:10 Salutació dels Instituts en remot, INS La Pobla de Segur i Ins de Pont de Suert

- 10:15 Francina Sole, presentació experiència i tecnològica

- 10:45 Natàlia Girabet, presentació experiència

- 11:15 Esmorzar i vídeo càpsules de dones al món tecnològic

- 11:45 Claudia Diosan, presentació programa WTM i experiència

- 12:15 María Gómez, presentació científica i tecnològica: Adiós USB, hola ADN

- 12:45 Laura Sunyol, presentació experiencial i tecnològica

- 13:15 Salutació dels Instituts en remot, INS La Pobla de Segur i Ins de Pont de Suert

- 13:20 Sorteig i entrega de detalls

- 13:25 Foto de grup

- 13:30 Fi


Registre: L'esdeveniment està tancat presencialment als grups dels centres assistents, i obert online a tots els centres, ja que es retransmetrà en directe per YouTube amb la col·laboració de Google Developers Europe i el GDG Lleida.


Data i hora: divendres 15 de març, 10:00 AM – 1:30 PM


Ubicació: Centre Cívic Balàfia - Ajuntament de Lleida, Carrer del Penedès, 18, Lleida, 25005
https://maps.app.goo.gl/fEbaod3fMycwQvbj8


Detalls: sortejarem accessoris mòbils de Xtorm, merchandising de Flutter i del WTM Lleida,

Tots els assistents rebran un detall.



Ponents:


Natalia Girabet
Graduada en Enginyeria Informàtica i Màster d'Enginyeria de Programari Lliure. Va treballar a l'oficina de comerç exterior de l'ambaixada espanyola a Oslo, on va viure durant 5 anys. La seva carrera s'ha enfocat principalment al desenvolupament d'aplicacions bancàries. Actualment, és líder tècnica en una empresa dedicada a la ciberseguretat.

Francina Sole Mauri
Doctora en Tecnologies del Medi Ambient, llicenciada en Humanitats i màster en Innovació i Transformació Digital. Amb més de 15 anys d'experiència liderant projectes d'innovació digital i recerca, especialitzada en l'aplicació de la tecnologia i la IA en diferents sectors. Ha treballat en diferents països d'Europa i Canadà, i sempre vinculada a la docència, la capacitació digital, l'ètica, la diversitat i la inclusió. En l'actualitat, combina la tasca docent amb projectes sobre l'ús de la IA en l'educació, la tecnologia educativa i el foment de la capacitació digital de docents i alumnat, des de la perspectiva de l'ètica i la diversitat.

Maria Gomez Romero
Estudiante de Biotecnología en la Universidad Politécnica de Valencia. Actualmente lead de los GDSC Valencia y colaboradora en la Federación Española de Biotecnología.
Su gran pasión por la Biotecnología le llevo desde Soria hasta Valencia. Amante de la ciencia, tanto dentro como fuera del laboratorio. Destaca por su enorme afán por aprender y sus ganas de mostrar al mundo los increíbles avances de la Biotecnología.

¿Te gustaría guardar tus fotos en células? No, no es el nombre de una película de ciencia ficción, sino una realidad la cual no habría sido posible sin la cooperación de la Biotecnología y la Ingeniería Informática. En esta charla te explicaré la gran capacidad del ADN para almacenar grandes cantidades de datos y sus innumerables ventajas, así como los últimos avances tecnológicos en este sector que no ha hecho más que empezar

Laura Sunyol Bert
Entre l'any 2007 i el 2019, ha estat coordinadora del Govern a l'Ajuntament de Lleida. Ha estat membre de diferents Comissions i Grups de Treball de l'Ajuntament de Lleida, Localret i del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya, relacionats amb l'impuls a les administracions cap a la transformació digital, ha participat en ponències, diferents congressos i jornades vinculats a les noves tecnologies i al govern digital, i ha impartit més d'una dotzena de cursos de formació referents a l'administració electrònica.

Del 2020 al 2023 va ser Coordinadora d'Organització i Polítiques Digitals de l'Ajuntament de Lleida impulsant projectes com la implantació del Teletreball amb la virtualització d'escriptoris, desplegant el Centre d'Operacions de Ciberseguretat o implantant l'expedient electrònic. Projectes que van comportar que en el 2023 atorguessin a l'Ajuntament el primer lloc de Catalunya en el rànquing de reconeixements d'AOC. També ha treballat en projectes vinculats amb l'escletxa digital com el Servei d'assistència a la tramitació electrònica, els Punts de suport digital, la Realitat virtual aplicada a la Fisioteràpia o per apropar la tecnologia amb l'organització de la Mobile Week.

Actualment, és la directora de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida (OAGRTL), sent la primera dona que accedeix a la direcció de l'ens.

Claudia Mihaela Diosán
Es Fullstack developer en Origen Studio y Embajadora Women Techmakers oficial.
Ha sido practicante en los Laboratorios TIC del Parque Agrobiotech Lleida, sede de Women Techmakers Lleida, donde realizó sus prácticas, trabajo de final de carrera y consiguió dos becas de verano de Google.








Pages